На 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на

...
На 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на
Коментари Харесай

НСО въвежда мерки за сигурност пред Националната библиотека в София на 24 май

На 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, на следващия ден Националната работа за защита (НСО) вкарва ограничения за сигурност в столицата в региона към Паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека. Това оповестяват от НСО.

Програмата ще стартира с шествие от 10.30 ч., с начало от Археологическия музей. Официалната гала по случай 24 май ще стартира в 11.00 ч. пред Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий ".

С цел безвреден достъп на жителите, пред Националната библиотека ще бъдат обособено два пункта за инспекция - на ул. " Шипка " (срещу СУ " Св. Климент Охридски " ) и на бул. " Васил Левски " (срещу Националната художествена академия). Проверките ще бъдат осъществявани с детектори за метал и скенери.

Ограничава се внасянето на всевъзможни огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

В интервала 10.30 - 13.00 ч. се вкарва също възбрана за потребление на безпилотни летателни системи, или дронове, в зоната за сигурност.
 Над 5000 души се събраха на церемониал в Чикаго, с цел да отпразнуват българската писменост и просвета
Над 5000 души се събраха на церемониал в Чикаго, с цел да отпразнуват българската писменост и просвета

Парадът на България се организира за трета поредна година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР